11/28/2012

ETHIOPIA BLUES MAGYARUL

Kedves Érdeklődő Honfitársunk!

A látható angol nyelvű ethiopiablues.blogspot azt a célt szolgálja, hogy segítsünk adományokkal ethiop diákoknak az iskoláztatásukban.

A kisebbeknek tanszer, ruha és gyakran élelmiszer is égetöen   szükséges. Alkalmi segitségek, egy egy kisebb összeg pl.: ünnepek körül óriási öröm és megkönnyebbülés a gyerekeknek.

A nagyobbak már rendszeres pénzügyi támogatásra szorulnak, főiskolai vagy egyetemi tanulmányaikhoz. Az egyetemi városban már lakbért kell fizetni, drágább az étkezés , könyvek,  lap-top, magántanfolyamokon tandíj is szükséges. Így válnak " emberré", ahogy ők mondják. A tanulatlan fiatal küzd az aszályos földekkel, vagy makadám kökockákat farag a városokban.

Tudjuk, hogy egyikünk sem bővelkedik a pénzben. De ha jól  utána számolunk, valamely összeget talán rászánhatunk ilyen célra. Viszonzásul lesz egy fekete, ifjú barátunk vagy barátnénk, akivel levelezhetünk, és akit meg is lehet látogatni.  Mondhatom, élmény egy ilyen idegen kulturát erről az oldalról megismerni. Nekünk ez legalább akkora érték, mint a diáknak a támogatás.

Pénzen kivül nagyon hasznos ajándék egy lap top, vagy elektronikus fényképezögép, amit kiselejteztünk, de még működőképes.
Postán ugyan nem lehet ilyesmit küldeni az ethiop vám miatt, de találunk ismerőst, aki elviszi ezeket a címzetthez

Ha van ilyen tárgy, várjuk üzenetét!

A pénzt nem mi gyűjtjük, küldhető közvetlenül a diáknak, a Western Union vagy Money Gram hálózaton keresztül.

Olvassa el az angol szöveget is! Ha ez nem sikerül, magyarul is megírjuk bármely részletét!


Köszönettel,

Kokas György
gkkokas@gmail.com

No comments:

Post a Comment